Thursday 3 March 2011

Setkání třetí - tentokrát s hlavním hostem Jaroslavem Tulachem

Je za námi další setkání JUG Ostrava. Musím říct, že témata byla opravdu skvělá, stejně jako všichni přednášející. Hlavní bod byla přednáška od zakladatele a prvního architekta NetBeans API, Jaroslava Tulacha (zde je prezentace a video http://vimeo.com/21430542). Tentokrát se účastnilo 90 posluchačů (což je i dosavadní rekordní účast :~] ).


Rozdělení do open space skupin proběhlo opět naprosto neočekávaně. Což dokazuje, že opravdu každý má co ke sdílení s ostatními. Největší zájem vzbudilo téma "Jsou čtverce obdélníky? Aneb dědičnost je sviňa zrádná..." od Honzy Žídka.


Téma "Jak řešit "neřešitelné" problémy při spolupráci na softwarových projektech" bylo dle očekávání skvělé. Od dvojice agilních koučů: Martin Chmelař a Tomáš Tureček.


"Paradoxes of API Design" od Jaroslava Tulacha a "Vše, co jste chtěli vědět o Springu a báli jste se zeptat" od Romana Bosáka byly plnohodnotné diskuze (během pobíháním mezi jednotlivými talky jsem dokonce i něco pochytil :-] ).

Po skončení se nás asi 15 odebralo na Stodolní. Tam jsme dali pár piv, dobře jsme pokecali a o půl třetí vyrazili domů :-)

Díky všem za skvělou atmosféru !